tiistai 15. marraskuuta 2016

Marittaako?

Edit: teksti siirretty vanhasta blogista

Mua huvittaa tämä KonMari-villitys! Kuulin ilmiöstä ekaa kertaa ehkä vuosi sitten, jolloin meillä oli jo yli puolitoista vuotta tehty tosi rankkaa ylimääräisen tavaran karsintaa. Kirjoitin tästä esim. kesäkuussa 2014.
Meillähän tavaroiden vähennys oli pitkälti käytännön syistä johtuvaa: siirryimme kahdessa vuodessa 70-neliöisestä kolmiosta 35-neliöiseen yksiöön, joten karsiminen oli välttämätöntä. Toisaalta kävimme tuossa välissä kovan koulun, jonka seurauksena saimme myös sitä KonMari-kirjoittajan hehkuttamaa iloa ja vapautumisen tunnetta tavaran vähentämisestä, kuten em. kirjoituksessa selitin. Me vaan ei hoksattu kirjoittaa kirjaa ja rikastua sillä! :D
Kuten silloin tähän yksiöön muuttaessa toivoin, sama buugi on jäänyt päälle. Käymme säännöllisin väliajoin läpi kaapit, hyllyt, lipastot ja vaatehuoneen ja karsimme tavalla tai toisella pois kaiken vähänkin tarpeettoman. Meillä sitä kutsutaan elämän yksinkertaistamiseksi. Mitä vähemmän tavaraa, sitä vähemmän huollettavaa. Joka ikinen kerta, kun tavaraa lähtee, lähtee se sitten kirppikselle, kaatikselle, Ekotorille tai UFFin laatikkoon, tunne on vapautunut. Siivoaminen ja siistinä pitäminen helpottuu, samoin kuin tavaroiden löytäminen. Suosittelen, marituksella tai ilman!
En ole lukenut KonMari-kirjaa. Aion lukea, sieltä voi saada hyviä ideoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jaksat kommentoida! Kaikista kommenteista ilahdutaan!