torstai 26. tammikuuta 2017

Tuumasta toimeen!

No eipä siinä kauaa nokka tuhissut. Vasta alkuviikosta mainitsin, että harkitsen blogimuuttoa Vuodatuksesta pois. Ja täällä sitä nyt ollaan. Siirsin jopa kaikki vanhat artikkelit tänne. Niitä ei ollut mitenkään valtavan montaa, koska kirjoitin pitkän aikaa todella satunnaisesti. Nyt voi tietty sitten olla jotain toimimattomia linkkejä sun muita teksteissä, mutta korjailen niitä sitten pikkuhiljaa kun niitä löytyy.

Olen ihan tyytyväinen muuttoon. Ainakin pädillä päivittäminen tuntuu toimivan paljon paremmin Bloggerissa, mikä ei liene ihme, kun Vuodatukselle on tehty teknistä kehitystyötä viimeksi yli 2 vuotta sitten.

Meillä on ollut ihan hassu viikko nyt, kun Mies on mennyt joka aamu klo 3 töihin. Tuntuu, ettei olla oikein edes nähty kunnolla. Silloin, kun ollaan yhtä aikaa kotona, jompikumpi tai molemmat meistä nukkuu. Onneksi tämä on väliaikainen tilanne.

Nää on semmoisia juttuja, mitkä saa miettimään, olisiko nyt sentään kaksioon muuttaminen ajankohtaista. Olisi edes se makuuhuone. Ei voi sanoa, että mitään suurensuuria hienouksia siis vaadittaisiin. Mutta jotenkin ei ihan vielä uskalla. Meillähän on velkaa kaulaan asti (syitä siihen käsitellään mm. tässä postauksessa, jos jotakuta kiinnostaa), ja sitä on tähän asti lyhennelty ulosmittauksen muodossa, minkä vuoksi meidän kuukausittaiset käyttövarat ovat varsin pienet, varsinkin kun siinä ohessa maksetaan vielä erikseen asuntolainanjämää ja opintolainaa. Tämä asunto on todella edullinen, ja jo valmiiksi edulliseen vuokraan vieläpä sisältyy sähkö, vesi JA laajakaista. Tarkoittaa sitä, että jos me vaikka laskettaisiin, että pystyttäisiin maksamaan esimerkiksi 120 euroa kuussa enemmän vuokraa (mikä tarkoittaisi edullista kaksiota), mutta siihen tulisi netti-, sähkö- ja vesimaksut päälle, se tekisikin sitten helposti 250 euroa isommat menot.

Silloin jo heti, kun Miehen yritystoiminta loppui, olimme yhteydessä velkaneuvontaan mahdollisuudesta päästä velkajärjestelyn piiriin ja meille sanottiin, ettei sille pitäisi olla mitään estettä, kunhan Miehellä on ensin vakituinen työpaikka. Joten heti, kun Mies sellaisen sai viime syksynä (siihen asti mentiin määräaikaisilla sopimuksilla), pistettiin paperit menemään ja niitä nyt sitten käsitellään, saas nähdä kuinka kauan. Mutta tosiasia on, että ennen kuin päätös saadaan (siis toivottavasti myönteinen) ja nähdään, mitä velkajärjestely käytännössä tarkoittaa, ei parane hötkyillä.

No, hyvin me tässä pärjätään ja viihdytäänkin. Olen itse asiassa jopa vähän ylpeä siitä, kuinka käytännöllinen, viihtyisä ja kodikas me ollaan saatu meidän 35 neliön yksiöstä. Tänne mahtuu jopa mun piano. 💖

2 kommenttia:

Kiitos kun jaksat kommentoida! Kaikista kommenteista ilahdutaan!