sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Euroviisuhypetystä ja muuta kanavasurffailua

On erikoista, etten ole koskaan aiemmin kirjoittanut tästä aiheesta, mutta nyt se on paljastettava: olen aikamoinen euroviisufani!

Euroviisujen semifinaalit ja finaali katsotaan joka vuosi hartaudella ja suurella keskittymisellä. Arvostelen esitykset vihkooni, oikeastaan sen takia, että kaikkien 40 esityksen jälkeen olisi joku mahdollisuus muistaa, mitä ne pitivät sisällään. Yhtenä vuonna oltiin euroviisuiltana kaveriporukalla iltaa viettämässä ja vaikka oli etukäteen ilmoitettu, että illan ohjelmaan sisältyy euroviisujen katselu, olin jälkikäteen ihan kiukkuinen, kun ihmiset ympärillä vain pölpöttivät. Eivätkö ne tajua, että tämä on vakava asia?

UMK-hypetykseen en oikein ollut päässyt sisälle ennen tätä vuotta. Eilen katsoin kisan ja olen tyytyväinen, että katsoin! Siitähän on tullut kuin miniatyyri-Euroviisut, ihan huikea show väliesityksineen ja pisteseremonioineen. Mun mielestä on hyvä idea, että puolet pisteistä tulee ulkomaisilta raadeilta. Ja oikea kappale todellakin voitti, vaikka oli joukossa muitakin, joita ei olisi joutunut häpeämään. Hiukan pelkään, että meneekö Norma John kuitenkin vähän väärään seuraan Euroviisuissa, kun siellä jo niin monena vuonna moni on panostanut lähinnä paljastaviin asuihin, seksikkäisiin tanssijoihin ja kantaaottavan sanoituksiin. No, yksi osa Euroviisujen kiehtovuutta on kieltämättä se, ettei koskaan voi yhtään ennakoida, mistä yleisö tykkää, joten saapa nähdä, miten käy. Ylpeitä saadaan olla edustajastamme joka tapauksessa. Kaunis kappale, upeat sanat ja henkeäsalpaava esitys.

Keväisin tulee aina kaikenlaista muutakin, mitä tykkään katsoa telkkarista, vaikka muina vuodenaikoina meillä katsotaan lähinnä Netflixiä. Mulla onkin tapana näin alkuvuodesta ottaa oikein kalenteri käteen ja merkata sinne muutama tärkeä juttu. Ensimmäisenä on Oscar-gaala. Sen katson joka vuosi suorana. Se on tärkeää merkata kalenteriin, etten vahingossa sovi seuraavaan päivään mitään, se kun vaatii koko yön valvomisen. Sitten katson, milloin alkaa jääkiekon MM-kisat ja merkkaan myös sen. Myöhemmin saatan vielä erikseen merkata Suomen pelit, vaikka se on kyllä aika turhaa, koska MM-kisojen aikaan meillä on telkkari auki joka tapauksessa jokaisena peli-iltana. Kolmantena merkkaan ne Euroviisut.

Sitten on semmoisia ei-jokavuotisia juttuja, joita en jätä väliin. Tanssii tähtien kanssa on ehdottomasti sellainen, ja se tulee tänäkin keväänä. Putouksen paria edellistä tuotantokautta en ole katsonut, mutta nyt on kyllä parin ensimmäisen jakson perusteella niin hyvä porukka ja onnistuneet sketsihahmot, että varmaan tulee katsottua loputkin jaksot. Tältä keväältä odotan myös Suomen Huippumalli haussa -ohjelmaa, jonka alkamispäivästä ei ole vielä tietoa (ainakaan ei pikagooglauksella löytynyt).

Ohhoh, onpa telkkarintäyteinen kevät tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jaksat kommentoida! Kaikista kommenteista ilahdutaan!