-

tiistai 15. tammikuuta 2019

Luettu: Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä

Kate Atkinson: Ihan tavallisena päivänä. Lainattu kirjastosta.

Näitä Atkinsonin kirjoja on kovasti kehuttu Blogistaniassa. Olin aikeissa lainata Kaikkein vähäpätöisin asia -kirjan, mutta huomasin, että se onkin osa sarjaa, jonka aloittaa tämä Ihan tavallisena päivänä.

En nyt ihan päätä pahkaa rakastunut kuitenkaan. Mulla on vielä tottumista siihen, että "oikeassa elämässä" murhamysteerit harvemmin päättyvät siihen, että Hercule Poirot kutsuu kaikki asianosaiset koolle ja teatraalisesti paljastaa syyllisen. Varsinkaan, jos murhamysteeri (tai yksi niistä) on 30 vuotta vanha. Joskus voidaan tulla esimerkiksi lopputulokseen, että jotkut asiat on parempi jättää sikseen. Joskus voidaan huomata, että kaikki ei sittenkään ollut yhteydessä kaikkeen muuhun, vaan tapahtumien seassa on myös silkkoja sattumia ja täysin asiaanliittymättömiä seikkoja.

Kirjan takakannen mukaan Stephen King on tituleerannut kirjaa "vuosikymmenen parhaaksi jännäriksi". Viime vuosikymmenen oletettavasti, koska kirja ilmestyi vuonna 2004. En samantien allekirjoittaisi tätä, mutta myönnettäköön, että lukukokemukseen vaikutti todennäköisesti se, että luen hyvin katkonaisesti, pätkän silloin ja toisen tällöin. Tämä kirja olisi vaatinut ja ansainnut ainakin muutaman tunnin ihan vain rauhassa sohvannurkkaan käpertyneenä. Silloin olisi varmaan jotenkin uponnut syvemmälle. Nyt lukukokemus jäi vähän pinnalliseksi, enkä edes löytänyt siitä kovinkaan paljoa jännitystä. Ja päähenkilöllä on kummallinen naismaku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jaksat kommentoida! Kaikista kommenteista ilahdutaan!