tiistai 11. maaliskuuta 2014

Kotiutumista

Edit: teksti siirretty vanhasta blogista

Täällä ollaan taas!
Ollaan päästy pois vanhempieni nurkista, tosin seuraavaan väliaikaisasuntoon. Eräs hyvä ystävämme on ulkomailla koko kevään ja vuokrasi asuntonsa meille siksi aikaa hyvin edullisella hinnalla. Tänne on ollut helppo kotiutua, asunto on kaunis ja kodikas. Alakerrassa kylläkin asuu täti, jonka ei kuuluisi asua kerrostalossa. Hän tuntuu viettävän suuren osan ajastaan miettien, mistä voisi valittaa ja tekee sen sitten kiinnittämällä lappuja käytävän seiniin. Tiesimme hänestä jo etukäteen, joten olemme onnistuneet suhtautumaan häneen lähinnä huvittuneisuudella, eikä valitukset onneksi kohdistu mitenkään erityisesti meihin.
Talon kellarissa on puusauna, ja se on ihana. Tänäänkin aiotaan saunoa. Tykkään kovasti saunomisesta, mutta usein mulle tulee tosi helposti paha olo saunassa. Tässä saunassa ei tule, vaan voisin olla siellä tuntikausia. Mutta melkeinpä lempiasiani tässä asunnossa on sen pihalla oleva puu. En tiedä, mikä puu se on. En tunnista puita välttämättä kesälläkään, mutta en ainakaan talvella, kun ei ole lehtiä. Mutta se on suuri ja kaunis, ja näen sen ikkunasta maatessani sängyssä. Voisin tuijottaa sitä koko päivän. Sillä on samanlainen vaikutus minuun kuin tulella tai merellä: rauhoittava, melkein hypnotisoiva. Jotenkin se on muodostunut siksi asiaksi, joka saa minut tuntemaan olevani kotona täällä, vaikka takaraivossa kolkuttaa aina välillä ajatus "tämä on väliaikaista, tämä on väliaikaista".
Alkaa olla aika aktivoitua meidän seuraavan, ihan oikeasti meidän kodin etsimiseksi. Sen täytyy olla halpa, se saa olla pieni.Olemme valmiit luopumaan tavarasta, joka ei mahdu uuteen kotiimme, eikä se tunnu edes pahalta ajatukselta. Tajusin tässä yhtenä päivänä, että tärkein ja ehkä jopa ainut ominaisuus, mitä uudelta kodilta vaadin, on valoisuus. Jos on ruma lattia, voi laittaa mattoja, jos on rumat seinät, voi laittaa tauluja. Mutta sitä en kestä jos asunto on pimeä. Ei pitäisi olla liikaa vaadittu, vai mitä?
081-normal.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jaksat kommentoida! Kaikista kommenteista ilahdutaan!