tiistai 21. helmikuuta 2017

Tekemistä riittää

Argh. En ole monena päivänä oikein ehtinyt koneelle, on ollut veljenpojan häät ja muuta poikkeuksellista menoa ja nyt tuntuu, että kaikki asiat on tekemättä. Teen yhden ystävän pienen yrityksen paperitöitä kotoa käsin, mutta lisäksi opetustyöhöni liittyy kaikenlaista suunnittelu- ja tiedotustyötä ja olen vielä siihen liittyvän yhdistyksen puheenjohtaja, joten tekeminen ei lopu kesken. Ja nyt kun tulin koneelle, aukesi ruutuun pari juttua, jotka viimeksi tässä istuessani jäivät kesken, ja nyt ahdistaa. Ja mitä Eicca tekee? Tulee kirjoittamaan blogia!

Tänään ei onneksi ole kiire, ensimmäinen sovittu meno on klo 17 ja vaikka tekemättömiä töitä on useita, ne eivät ole mitään monen tunnin hommia vaan yksinkertaisia hoidettavia juoksevia asioita. Kunhan saan tämän julkaistua, yritän saada ne kaikki kirjoitettua ylös ja laitettua jonkinlaiseen tärkeysjärjestykseen, jota voin sitten ruveta purkamaan.

Olen vuoden alusta pitänyt bullet journalia. Se sopii minun mentaliteettiini täydellisesti. Tuntuu, että kaikki stressi puolittuu välittömästi kun saa asiat purettua paperille järjestykseen. Se auttaa hahmottamaan, mikä on oikeasti kiireellistä, tärkeää tai molempia ja tekemään asioita sen mukaisessa järjestyksessä.

Olen aina ollut kalenteriaddikti. Viikkoaikatauluni on kovin vaihteleva, enkä selviäisi arjesta ilman almanakkaa, johon on merkattu huolellisesti myös ne kaikki viikoittain toistuvat menot. Kokeilin vuoden ajan käyttää vain puhelimen ja pädin sähköistä kalenteria, mutta palasin paperiseen. Jotenkin se, että käsin täytän asioita sinne ja näen kokonaisen viikkonäkymän yhdellä silmäyksellä, auttaa minua hahmottamaan ajankäyttöäni ja voimavarojani paremmin. Sähköisen kalenterin kanssa onnistuin usein sopimaan aikatauluuni enemmän asioita kuin todellisuudessa jaksoin toteuttaa. Sunnuntaisin käyn seuraavan viikon aikataulun läpi, sovittelen sitä yhteen Miehen työvuorojen kanssa ja lisään sopiviin väleihin jumppia ja kuntosalikäyntejä ja muita asioita, jotka voi toteuttaa silloin kun sattuu sopimaan. Sitten kirjoitan kokonaisuuden seinällämme olevalle liitutaululle, jossa on pystysarakkeet Monday, Tuesday jne. Kirjoitan Miehen menot yhdellä värillä, omani toisella ja yhteiset kolmannella. Siitä sitten näemme helposti, missä kumpikin milloinkin viilettää, ja milloin ovat ne harvinaiset yhteiset vapaahetket, joista pidetäänkin sitten kynsin ja hampain kiinni.

Bullet journal ei korvaa minulla almanakkaa, koska minun tosiaan täytyy nähdä se viikkonäkymä ja kirjata sinne ihan kaikki mahdollinen, mutta bullet journal auttaa minua liittämään viikkoaikatauluuni aina elävän todo-listani, asiat joita haluaisin tehdä ja asiat, joihin on vain pakko löytää aikaa. Käytän bullet journalia myös ajatusten ja tunteiden purkamiseen sanoiksi, taloudenhoitoon ja sekalaisten mietteiden tallentamiseen. Oma bullet journalini on kylläkin varsin tylsä verrattuna monen askarteluhullun taideteoksiin. En juurikaan piirtele tai koristele omaani, rajaan vain tilan ja kirjoitan.

No niin, nyt todo-listallani lukee: tee todo-lista. Blogi pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jaksat kommentoida! Kaikista kommenteista ilahdutaan!