maanantai 11. maaliskuuta 2013

Kaksi kivaa villatakkia

Edit: teksti siirretty vanhasta blogista

No niin, nyt niitä neuleita! Molemmat Novitan langoista, mikä on mulle aika harvinaista.
Kuva%20014-normal.jpgKuva%20017-normal.jpg
Ohje: Pitsinen kietaisujakku by Arja Viitala
Lanka: Novita Florica

Sain Sydänystävältä lahjaksi useamman kerän ihanan keltaista Floricaa, koska hän ei kokenut värin sopivan itselleen. Pakkohan siitä oli heti jotain aloittaa ja tämä pääsi puikoille. Olen periaatteessa ihan tyytyväinen lopputulokseen ja tätä oli kiva tehdä, mutta on tuo ehkä vähän turhan pitsinen minun tyyliini. On sitä silti tullut käytettyä jonkin verran.
Tästä tuli semmoinen on-off-työ, jonka valmistuminen kesti liian kauan. Todisteena liian kauan -ilmauksen paikkansapitävyydestä on seuraava kuva:
Kuva%20016-normal.jpg
Kahden etukappaleen tekemisen välissä oli niin pitkä tauko, että tein epähuomiossa etureunat aivan eri tavalla: toiseen ainaoikein ja toiseen sileää. Aika nolo moka. Huomasinkin sen vasta valmiina!

Tätä toista on tullut käytettyä paljonkin. Ja kukapa ei käyttäisi hyvin istuvaa, mustaa, ohutta villatakkia. Sori vaan, mutta kuvat on huonoja. Mustan takin kuvaaminen on lievästi sanottuna hankalaa.
Kuva%20028-normal.jpg
Kuva%20025-normal.jpg
Ohje: Moda 5/2011
Lanka: Novita tico tico

Ei, ylemmässä kuvassa ei ole vauvamahaa, vaikka siltä näyttääkin!
3/4-hihat villatakissa eivät ehkä ole se maailman käytännöllisin idea, mutta minä tykkään. Käärin pitkähihaisistakin paidoista usein hihat ylös, tykkään, että kyynärvarret ovat "vapaana".
Tämäkin takki on kaukana virheettömästä (kuten näkyy), ja olen vähän pettynyt itseeni. Olen alkanut lipsua. Tässäkin syy on sama: liian pitkiä taukoja. Kun sitten aloittaa uudelleen, kestää hetki, ennen kuin muistaa kaikki jipot mallineuleessa ym., ja käsialakin saattaa muuttua siinä välissä ja sitten tulee epätasaista.
Tauot ovat johtuneet osin yleisestä neulomisinnottomuudesta, osin langan loppumisesta kesken ja osin siitä, että on ollut yhtä aikaa liian monta keskeneräistä neuletta. Näiden valmistumisen jälkeen olen onneksi saanut päätäni ja lankojani hieman parempaan järjestykseen.
Lopuksi vielä tämmöinen pipo, jonka oli tarkoitus olla vastasyntyneen kokoa, mutta onkin aika lailla isompi. Eiköhän tällekin joku käyttäjä löydy.
Kuva%20011-normal.jpg
Ohje: Aviatrix by Justine Turner
Lanka: Garnstudio DROPS Nepal
Tämä oli kovin söpö malli mielestäni, kiva jämälankaprojekti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jaksat kommentoida! Kaikista kommenteista ilahdutaan!