tiistai 31. lokakuuta 2017

Kirje minulta 16-vuotiaalle minulle

Rakas Eicca 16v.!

Terveisiä vuoden 2017 lopulta! Kyllä, täällä ollaan ja maailma on edelleen pystyssä, juuri ja juuri. Sinä elät vuotta 2002 ja käyt toista vuotta lukiota. Vanhojentanssiharjoitukset taitavat olla käynnissä jo?

En rupea sen enempää spoilaamaan elämäntilannettani. Moni asia on eri tavalla kuin kuvittelet, mutta tunnen oloni turvalliseksi ja rakastetuksi.

Mietin pitkään, mitä haluaisin sinulle kirjoittaa ja mitä en. En halua sanoa, että kaikki tulee menemään hyvin, koska se ei ole totta. Mutta en toisaalta halua pelotellakaan, koska sinä kestät kyllä. Olet oikeastaan aika vahva ihminen, vaikka et usein oloasi sellaiseksi tunnekaan. Päädyin lopulta muutamaan asiaan, joista haluan kirjoittaa, ja kuten tiedät, rakastan listoja, joten tässä ne tulevat listan muodossa.

1) Eicca, se mitä koet koko ajan enenevässä määrin... Olet koko ajan väsynyt. Et saa itseäsi sängystä ylös ja ulos lähteminen on aika ajoin lähes mahdotonta. Olet koulussa hädin tuskin puolet tunneista ja puhut itsesi kursseista läpi rimaa hipoen, vaikka oikeasti sisimmässäsi rakastat opiskelua. Et tiedä mistä se johtuu, oletat olevasi vain laiska. Suurimman osan ajasta olet yksin, et juurikaan vietä aikaa ystäviesi kanssa vaan jäät mieluummin kotiin. Kotonakaan et kuitenkaan saa asioita tehtyä, koulutyöt ovat tekemättä, huoneesi on sotkuinen etkä jaksa edes meikata tai laittaa tukkaasi, vaikka olet 16-vuotias. Päätät usein, että maanantaina parannat tapasi, ja saatat onnistuakin päivän tai pari, mutta siihen se jää... Jatkanko vielä?

Se on masennusta. Se on sairaus, johon saa apua. Olet kyllä boheemi tapaus, mukavuudenhaluinenkin eikä yksin viihtyminenkään ole väärin, mutta tämä kaikki menee reilusti normaaliuden rajojen ulkopuolelle. Eikä se mene ohi itsestään vaan nakertaa itsetuntoasi ja sen myötä pahentaa itse itseään. Puhu asiasta jollekulle, puhuthan?

Ja uskothan, että oikeasti olet ihan riittävän reipas, nautit järjestyksellisyydestä ja tunnollisuudesta ja pystyt luomaan kestäviä, syviä, molemminpuoleisia ystävyyssuhteita. Tarvitset vain vähän apua kaivaaksesi todellisen itsesi masennuksen alta esiin.

2) Luota itseesi sellistinä. Tällä hetkellä et luota, eikä luota moni muukaan, koska edellä mainitut seikat vaikuttavat myös soittamiseesi ja koska jotkut ihmiset itsekkäistä syistä ovat halunneet polkea sinua alas, mutta olet oikeasti ihan lahjakas. Tulet vielä löytämään omat vahvuutesi ja pääset hyödyntämään niitä tavoilla, joita et osaa vielä kuvitellakaan. Musiikki on henkireikä, rakas työ ja upea mahdollisuus. Vaali sitä.

3) Älä kanna niin paljon huolta toisista. Asiat tulevat menemään pieleen. Moni asia, jota pidät vuorenkaltaisena, pysyvänä ja vankkana osana elämääsi, tulee kääntymään päälaelleen. Ja kun niin tapahtuu, kaikki selviävät kyllä. Sinä et ole silloin vastuussa toisten jaksamisesta. Usko minua, te kaikki tulette ulos tunnelin toisesta päästä vahvempina kuin koskaan.

4) Ole rohkeasti sitä, mitä olet. Tiedät kyllä, mitä tarkoitan. Ne ihmiset, joilla on väliä, hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet. Usko minua, minä olen sentään sinä.

5) Niistä jätkistä, joiden kanssa aika ajoin tekstailet... Se jonka nimi alkaa M:llä, on idiootti. Unohda se.

6) "Alkaa kirjoittamaan" on nykyään hyväksyttyä, kieliopillisesti oikeaa suomea. Usko tai älä.


Olet hyvä tyttö. Kauniskin. Rakastettu. Sinun nyt ja minun nyt. Älä unohda sitä.

Rakkaudella
Eicca 31 v.

PS. Kirjoita enemmän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jaksat kommentoida! Kaikista kommenteista ilahdutaan!