-

maanantai 17. elokuuta 2020

Poikkeuksellinen syyslukukausi

Uusi lukuvuosi alkaa viikon päästä. Ei voi mitään, että vähän jännittää, mitä siitä tulee. Tällä kertaa ollaan onneksi valmistautuneita haasteisiin. Koululle on tilattu laajakaista, käsidesiä ja kasvomaskeja on hankittu, etäopetusmetodeja on mietitty etukäteen, opettajien käytössä oleva laitteisto päivitetty, sen käyttökoulutusta saatu ja viralliset toimintaohjeet julkaistu.

Itse opetan tänä syksynä sellonsoiton lisäksi soitinkarusellia ja MUHAa eli Musiikin hahmotusta. Se on yhdistelmä musiikin teoriaa, säveltapailua ja musiikin historiaa. Keväältä opittiin, että paras etäopetus on yhdistelmä liveopetusta ja etukäteen kuvattuja videoita. Olenkin nyt suunnitellut lyhyitä havainnollistavia videoita opittavista asioista, ja haluaisin onnistua tekemään niistä mahdollisimman monta ennen kuin niitä välttämättä tarvitaan. Ja vaikka pystyttäisiin toteuttamaan koko kurssi lähiopetuksena, videot säilyvät vastaisuuden varalle ja toimivat esim. erinomaisena kertausmateriaalina. Lisäksi valmistautumattomuuden seurauksena viime kevään MUHA-kurssilaisten etäopinnot jäivät vajaaksi, joten myös heitä varten täytyy tehdä itseopiskelumateriaali kurssin loppuosasta.

Tämä siis on viimeisen "loma"viikon agenda. Tätä suunnittelu-, koulutus- ja markkinointityötähän on tässä tehty tiiviisti jo heinäkuun lopusta, eli lainausmerkit ovat aiheelliset.

Tänään on lähes kokonaan vapaa päivä, ja otan tavoitteekseni tehdä ainakin yhden videon. Ehkä voisin ehtiä enemmänkin, mutta parempi pitää tavoitteet pieninä, koska kevät osoitti, että tämäntyyppinen työskentely vie yllättävän paljon aikaa ja ennen kaikkea energiaa. Kunhan pääsen edes alkuun, olen tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jaksat kommentoida! Kaikista kommenteista ilahdutaan!