keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Aaaaarrrggh, mä en kestä...

Edit: teksti siirretty vanhasta blogista

...kun meidän koti on niin sotkuinen. Tämä on tämmöinen periytyvä juttu, tai toisaalta ei. Meidän äiti on taitava sisustaja ja meidän koti on aina ollut tosi kaunis ja viihtyisä (siistinä siis), vaikkei rahaa merkkikalusteisiin olekaan koskaan ollut. Mutta minun koko lapsuus meni niin, että samaan aikaan elettin lamaa, joka iski vanhempiini tosi voimakkaasti. Äiti (laman takia ja muutenkin) sairasti tietämättään vakavaa masennusta ja teki töitä melkeinpä yötä päivää, ja isä teki myös paljon töitä ja oli väsynyt. Me siskon kanssa opittiin jo aika pieninä, kun oltiin paljon kaksistaan kotona, että paras keino ilahduttaa ja yllättää isi ja äiti oli siivota koti putsplank heidän poissa ollessa. Silloin ei pusuista ja haleista meinannut tulla loppua. smiley

Mutta näin ollen en minäkään oikein ole oppinut sellaista tasaisen siistinä pitämisen taitoa kotoa. Tätä asiaa ei tietenkään ollenkaan helpota ajoittaiset masennuskaudet, jolloin tuntuu ylivoimaiselta tehdä yhtikäs mitään muuta kuin istua koneen tai telkkarin ääressä. Ja tämä pätee minun lisäkseni myös (tai vielä enemmänkin) äitiin. Se ärsyttää siksikin, kun haluaisin meidän kodin olevan meidän kavereille ja sukulaisille sellainen paikka, mihin saa koska vain tulla ja jäädä vaikka yöksi. Sen lisäksi rakastan käpertyä sohvannurkkaan pimeinä iltoina neulomuksen kanssa kynttilät palaen, mutta se tuntuu ihan tyhmältä, jos koti ei ole siisti.

Ei vaan, olen minä pikkuisen siinä edistynyt, siinä kodin siistinä pitämisessä. Yritän myös säännöllisesti miettiä hyllyjen, kaappien yms. järjestystä uudelleen niin, että paikat olisi mahdollisimman helppoa pitää siisteinä. Mutta juuri nyt tällä hetkellä täällä vallitsee kaaos. Suutuin vaatekaapilleni pari päivää sitten (ja uudestaan eilen), joten suuri osa sen sisällöstä lojuu lattialla. Järjestelin papereita, joten ne ovat nyt kaikki siistissä järjestyksessä... lattialla. Joimme eilen Miehen kanssa olutta, joten sohvan käsinojilla lojuu tyhjiä tölkkejä. No, astianpesukoneen ja pyykkikoneen sentään sain eilen laitettua päälle, mutta ne märät pyykit on edelleen siellä koneessa ja astioita oli kertynyt semmoinen vuori, ettei ne mahtuneet kaikki koneeseen ja tiskiallas on siis täynnä. Puh.

Joojoo, siivoonsiivoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jaksat kommentoida! Kaikista kommenteista ilahdutaan!